Kurum Adı : Aşkale Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu
WEB Adresi : http://askaleogretmenevi.meb.k12.tr
Adres : Çarşı Mahallesi İstanbul Cad. Öğretmenevi Sok. Aşkale/ERZURUM

VİZYON
Ülkemizin bu cennet köşesinde güven ve dürüstlüğü ilke edinerek, güler yüzlü, hoşgörülü, sevgi ve saygı temeline dayalı kaliteli hizmet verebilmektir. Verdiğimiz tüm hizmetlerde Türkiye standartlarına eşdeğer hizmet sunan öğretmen evleri arasına girebilmektir.

MİSYON
Başta öğretmenlerimiz olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve Taşra Teşkilatı Personelinin birbirleri ile kaynamasını ve dayanışma içinde olmalarını, sosyal ve moral ihtiyaçlarının giderilmesi, mesleki ve kültürel gelişmelerinin hizmet içinde ortaya çıkan eğitim ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamaktadır.

Öğretmen Sayısı : 0
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 0
Öğretim Şekli :
Ders Başlama ve Bitiş Saati :
Derslik Sayısı : 0 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 1 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Öğretmenevimize ait bir lojman bulunmamaktadır.
Isınma Şekli : Kaloriferli

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Kurumumuz Aşkale ilçe merkezinde bulunmaktadır. İlçemiz ise Erzurum iline 53 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Aşkale ilçesi kara ve demiryolu ile Erzurum ve diğer illere bağlamakta olup, Doğu ekspresi, belediye otobüsleri ve çeşitli araçlarla halkın ulaşım ihtiyaçlarını da karşılamaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Güneyde Palandöken dağ sırası, Kuzeyde Kargapazarı dağ sırası arasında ve yukarı Fırat bölümündeki vadide yer almaktadır. Erzurum’un 53 km batısında; Erzincan Tercan ilçesinin 34 km doğusunda, Bayburt ilinin 72 km güneydoğusunda yer almaktadır.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ